Boganmeldelse 004


Gimlinge i mere end 70 år
Af Arendt Rytter

Arendt Rytter er født i 1938 på Kærsgård i Gimlinge i den tidligere Hashøj Kommune. Bortset fra et par obligatoriske skoleophold og to praktikpladser i forbindelse med hans uddannelse, har han boet hele sit liv i Gimlinge. Arendt Rytter er i øvrigt også kendt som mangeårig landboforeningsformand.

Han har imidlertid også en historisk interesse, og nu har han samlet en mappe med optegnelser og erindringer om Gimlinge By gennem de sidste 70 år.

Mange af optegnelserne og erindringerne har han fra sin mor, der døde for et års tid siden over 100 år gammel. Hun var også født og bosiddende i Gimlinge. Men også Arendts far har bidraget, idet han skrev om byen inden han døde i 1980. Arendt Rytter har suppleret forældrenes bidrag med egne oplevelser og iagttagelser fra byen.

Resultatet er blevet et ringbind, hvor historien om ejendommene og beboerne i Gimlinge er samlet, suppleret med små anekdoter og historier. Desuden er der ældre og nutidige billeder af en del af ejendommene. Vi får også historien om eksempelvis vandværket, gadebelysningen, kirken og præstegården og såmænd også lidt om godset Gyldenholm, hvis karakteristiske tårn mange kender fra passage på Slagelse-Næstved-landevejen.

Ringbindet kan erhverves for 100 kroner ved henvendelse til Arendt Rytter på telefon 2423 6550.