Boganmeldelse 011


Rundt om banen
Slagelse Lokalarkiv

For nogle år siden havde Slagelse Lokalarkiv en udstilling ”Rundt om banen” til Arkivernes Dag. Udstillingsplancherne fra denne udstilling er nu i en lettere bearbejdet og redigeret form udgivet i et 24-siders lille hæfte, der kan købes på arkivet for 20 kroner.

Hæftet indeholder historien bag en række af gadenavnene omkring Slagelses nuværende station samt naturligvis også stationens historie.

Ud over gadenavnenes historie får vi også oplysninger om, hvor mange personer, der boede i gaderne ud fra folketællingen i 1911, og hvad disse personer erhvervsmæssigt beskæftigede sig med.

Et andet centralt indhold i hæftet er historien om en del af de store virksomheder, der lå rundt om stationen og helt ud til Spritfabrikken på Valbyvej, eksempelvis de to møller, Slagelse Brødfabrik, de offentlige slagtehuse samt konservesfabrikken Danica.

Det er et godt initiativ med en sådan lille udgivelse, der sikrer formidling af en stor indsats, der ellers kun ville været kommet gæsterne på udstillingen til gode.