Boganmeldelse 033


Løve/Høng Håndbold 1975-2015
Bent Frandsen

Løve/Høng Håndbold er fyldt 40 år. Det blev blandt andet markeret med en bogudgivelse. Og når vi snakker om bogudgivelser fra det geografiske område, der udgjorde den tidligere Høng Kommune, er der en stor sandsynlighed for at, det er Bent Frandsen, der er forfatteren. Det er også tilfældet her! Uden at undertegnede har talt efter eller kontrolleret oplysningen, nævner Sjællandske 17. juli 2015 i sin omtale af bogen og jubilæet, at det er Bent Frandsens lokalhistoriske bog nummer 25. Tæller man titlerne på bagsiden af bogen passer det da også med, at der er 24 tidligere udgivelser. Noget af en bedrift, som undertegnede ikke har kendskab til er
overgået andre steder.

Bogen om Løve/Høng Håndbold er i det sædvanlige ”Bent Frandsen-format” og er som altid illustreret med mange samtidige billeder. Den uskrevne regel om, at der skal være en illustration for hvert opslag á to sider, er til fulde opfyldt. Faktisk er vi tæt på, at der er en illustration pr. side. Der har naturligvis været håndbold i både Løve og Høng før 1975, men det var her de to foreninger Høng Gymnastikforening (stiftet 1867) og Løve idrætsforening (stiftet 1938) slog sig sammen.

Senere kom også idrætsforeninger fra Buerup og Reerslev med – men ikke som en problemfri proces.

Bent Frandsen må siges at have en god forudsætning for indholdet i netop denne bog, idet han selv var formand for foreningen i perioden 1986-1992. Hans egne erindringer indgår uden tvivl i bogen, der ellers som kildemateriale har avisudklip, scrapbøger m.v.

Bogen kan købes på Høng Bibliotek.