Boganmeldelse 038


Danmarkshistorier fra Næstved
NæstvedArkiverne

I 2014 kunne Næstved Arkiverne fejre sit 50-års jubilæum, og det skete bl.a. med udgivelsen af en jubilæumsbog på lidt over 100 sider. NæstvedArkiverne, som organisationen kendes i dag, har gennem de 50 år haft mange forskellige navne og geografiske dækningsområder. Arkivet startede som en selvejende institution
”Næstved by- og egnshistoriske Arkiv”, og fik sit nuværende status, navn og geografiske dækningsområde med en byrådsbeslutning 25. august 2008.

Naturligvis indeholder jubilæumsbogen hele historien om arkivet, men ellers har redaktionen valgt at lade Danmarkshistorien træde frem i et lokalt perspektiv. Således er der eksempelvis artikler om en lokal soldats deltagelse i 1864, om da kvindesagen kom til Næstved og om en flygtningelandsby for folk fra Balkan i 1990’erne. Med andre ord ”den store historie” fortalt gennem ”den lille historie”.

Det er der kommet syv spændende og velskrevne artikler ud af, der geografisk også dækker den nuværende Næstved Kommune. Alle artikler er rigt illustreret.

Bogen kan købes hos NæstvedArkiverne, der holder til i kommunens administrationsbygning i Rådmandshaven, for 125 kroner.