Boganmeldelse 040


Kalundborg Brugsforenings jubilæumsbog
Af Kaj Buch Jensen

21. november 2014 fyldte Kalundborg Brugsforening 100 år. I den anledning har Kaj Buch Jensen skrevet en jubilæumsbog. Kaj Buch er historiker og har tidligere været medlem af brugsforeningens bestyrelse. Bogen er på 80 sider, og er til salg i foreningens butikker.

Forfatteren har fravalgt den generelle historie om brugsforeningerne, og har i stedet koncentreret sig om den lokale brugs i Kalundborg fra starten i Møllestræde og til den største dagligvarebutik i nuværende Kalundborg Kommune. Brugsen har – som så mange andre butikker – haft op- og nedture, men har altså formået at klare sig i 100 år, og det er der ikke mange butikker, der gør.

Bogen beskriver også de forskellige uddelere, hvoraf flere var der i rigtig mange år, fx Lars Larsen i 33 år og Egon Hill Mortensen i 31 år.

Det er dejligt, at der stadig skrives jubilæumsskrifter i forbindelse med markante virksomheders eller forretningers runde fødselsdage. Desværre bliver der længere imellem dem, dels fordi ikke så mange opnår jubilæer, dels fordi det ikke altid prioriteres i forbindelse med jubilæer.

Bogen er på 80 sider, og er til salg i foreningens butikker.