Boganmeldelse 089


Espenhein’s Eftf. A/S, El-firma i Slagelse gennem 40 år
Redigeret af Preben EspenheinEl-firmaet med navnet “Espenhein” er et gammelt Slagelse-firma, der blev grundlagt i 1945 af Børge Espenhein. 9. august 1969 blev firmaet overtaget af Torben Nielsen, der på det tidspunkt var 22 år gammel. Han blev lærling i firmaet i 1962 og var færdiguddannet i 1967. Torben Nielsen valgte at videreføre firmaet med navnet “Espenhein’s Eftf. A/S”.
I 2009 kunne Torben Nielsen således fejre 40 års-jubilæum som ejer af virksomheden. Samtidig blev installatør Lars Rasmussen den daglige leder af virksomheden, der holder til på Rugvænget.
I anledning af 40 års jubilæet har firmaet udgivet en 87 sider stor bog, der primært omfatter perioden 1969-2009. Bogen starter med en skitse over firmaets udvikling siden 1969, herunder nævnes nogle af kunderne, der var såvel store velkendte firmaer/institutioner, som mindre virksomheder og privatkunder. Her skal som eksempler nævnes den gamle kaserne samt Slagelse sygehus, men også manufakturforretningen Grønholt og Ulrichs isenkram.
Perioden var frem til oliekrisen i 1973-74 en vækstperiode, hvor der skete store udvidelser og store udbygninger af mange virksomheder. Firmaet har altid været på forkant med udviklingen, hvilket blandt andet betød, at da “EDB” så småt dukkede frem, var Espenhein’s Eftf. A/S et af de første firmaer, der kunne tilbyde installationer indenfor dette område. Tilsvarende har firmaet været i front i forhold til alarmsystemer og overvågning.
Bogen beskriver endvidere bl.a. personalet og løn- og arbejdsforhold, virksomhedskulturen, administrationen samt finansieringsforhold og udflytningen fra Frederiksgade til Rugvænget. Der er mange flotte illustrationer, de fleste i farve.
Bogen blev trykt i et mindre oplag og kunne rekvireres ved henvendelse til firmaet. Måske har de stadig eksemplarer til salg.