Boganmeldelse 166


Sorø-Rock, Dianalund & Stenlille
Af Thomas Gjurup og Jørgen Billing

Thomas Gjurup og Jørgen Billing har udsendt en bog om Sorø og omegns lokale pop- og rockhistorie i perioden 1960-1980. Hermed slutter de beskrivelsen af den sydvestsjællandske pop- og rockhistorie, idet de tidligere har udgivet en bog om samme emne i Korsør/Skælskør (2015) og tidligere på året en om rocken i Slagelse/Høng-området.

Sorø-bogen er bygget op efter samme koncept som de to øvrige, nemlig kronologisk og med et kig til, hvad der skete i de respektive år på nationalt plan. I de lokale beskrivelser får vi historierne om spillestederne, popklubberne, men naturligvis først og fremmest de lokale orkestre. Et af de mest succesfulde bands i Sorøs rockhistorie var ”The Spotlights”.

Bogen er ikke alene en skildring af musikken, men også af ungdomskulturen, der jo fik stor betydning for samfundets udvikling i perioden. Netop fordi bogen ikke alene er den lokale historie, er det nye Rockmuseum i Roskilde (med navnet Ragnarock) også gået ind i projektet, som også er støttet af Sorø Kommune og fonden fra et lokalt pengeinstitut.

Bogen, der i øvrigt blev udsolgt på udgivelsesdagen, kan igen købes blandt andet hos boghandleren i Sorø, og prisen er 200 kroner for de 130 sider.