Boganmeldelse 012


Fra Centerskole til Center for Specialundervisning
Af Jonna Egø Nielsen og Peter Bislev

Dansk Forsorgshistorisk Museum har udgivet en 56-sider stor bog om specialundervisningens historie i Slagelse Kommune. Undervisningen af udviklingshæmmede begyndte i 1940’erne, hvor en lærer kom cyklende fra Slagelse til Andersvænge for at undervise nogle få børn. Siden blev der udviklet en centerskole på Andersvænge og oprettet distriktsskoler frem til i dag, hvor Center for Specialundervisning udfører opgaven.

Det er to erfarne personer inden for området, der har skrevet bogen, nemlig tidligere overlærer ved Centerskolen på Andersvænge, Peter Bislev, samt specialkonsulent cand. pæd. ved Center for Specialundervisning, Jonna Egø Nielsen. Førstnævnte skriver primært om Centerskolen på Andersvænge, der i 1980 blev omdøbt til Trelleborgskolen, mens Jonna Egø Nielsen primært beskriver Hellig Anders Skolens historie, der blev indviet i 1966.

I hele bogen er der masser af billeder, der ikke har været publiceret før.

Det er yderst prisværdigt, at der nu er udgivet en bog om et snævert emne, der sjældent fylder meget i historien, og heller ikke har den store opmærksomhed i medierne.

Bogen kan købes for 50 kroner på Dansk Forsorgshistorisk Museum, Rosenkildevej 59 i Slagelse.