Boganmeldelse 020


Billeder fra Kalundborg
Af Ulla Hærslev og Niels A. Jensen

Bind 4

Kalundborg Lokalarkiv har på forlaget ”Almuebøger” udgivet det fjerde bind med ældre billeder fra Kalundborg.

Det er Ulla Hærslev, der har tilrettelagt udgivelsen, og Niels A. Jensen, der står for tekst og billeder.

De mange billeder er delt ind tematisk, hvor nogle temaer naturligt nok fylder mere end andre.

”Bådebyggerier” har fået en del plads, små 25 sider med billeder fra 5 forskellige virksomheder. Men også sjove billeder af gadearbejder fra omkring 1920 har fået et berettiget antal sider.

Af temaer med færre sider er der også billeder fra Byrådets sommerudflugter fra perioden 1901-1974. I de første år besøgte Byrådet Vrøj, hvor der var store landindvindingsprojekter i gang.

Spændende er det også at læse om politiet i Kalundborg, der på et billede fra 1908 er klar til udrykning på cykel.

Alt i alt en alsidig bog med mange forskellige emner, så der er lidt for enhver smag. Billederne er generelt gengivet i god kvalitet, så mange detaljer kan studeres nærmere. Naturligvis kunne nogle billeder være gengivet i større format, specielt hvor der skal være to billeder med tekst på hver side i bogens format på omkring 14×22 cm. Men det er jo altid en afvejning af antallet af billeder i forhold til, hvor store de skal gengives.

Bogen er på 125 sider og koster 150 kroner. Den kan købes på lokalarkivet, hos forlaget Almuebøger samt hos boghandleren i Kalundborg.
Bind 3

Kalundborg Lokalarkiv har tidligere udgivet to bind i serien ”Billeder fra Kalundborg”. Nu er tredje bind på gaden, finansieret ved salget af bind 2. Og tanken er at fortsætte udgivelserne så længe, at salget af den seneste udgivelse kan finansiere den næste – der er nemlig billeder nok i lokalarkivets samlinger.

I bind 3 er der billeder fra 1800- og 1900-tallet uden, at der dog er tale om bestemte temaer eller tidsperioder i bogen. Der er eksempelvis billeder fra radiostationen, togstationen, togrejsen mellem Svebølle og Kalundborg samt billeder af byens tidligere hoteller som Jernbanehotellet og Grand Hotel Royal.

Bogen kan købes i Lokalarkivet samt hos forlaget Almuebøger på www.almuebøger.dk, og prisen er 148 kroner.
Bind 2

Bind 1