Boganmeldelse 048


En Scrapbog, Bind 5: Johannes Henriksen 1958
Af John Jensen, Mogens Aasted Jensen & Ole Seyffart Sørensen

Så kom den femte udgivelse i serien om gymnastikpædagogen Johannes Henriksen og hans indsats for unge drenge i Korsør – og heldigvis for det. De første udgivelse i serien udkom i 2008. Her var ambitionen, at der skulle komme et hæfte pr. år hvert af de efterfølgende år – vist 10 hæfter i alt. Sådan er det ikke gået og forklaringerne er flere. Flere af redaktionens medlemmer har været dybt engageret i andre lokalhistoriske udgivelser, f.eks. udgav Ole Seyffart Sørensen i 2013 bogen ”Giganten, professoren – og drengen” om Milton Hindus og Louis Ferdinand Célines møde i Korsør i 1948. Dels skriver redaktionen i forordet til den nyeste udgivelse, at salget af de tre første hæfter i serien gik tilfredsstillende. Men det fjerde hæfte gik salget ikke specielt godt, hvorfor redaktionen overvejede at slutte serien med det hæfte. Heldigvis lod redaktionen sig ikke slå ud det lidt dårlige salg af hæfte 4, men har nu som nævnt udsendt hæfte 5. Det lidt dårlige salg af hæfte 4 må jo omvendt betyde, at hæftet stadig kan købes!

Hæfte 5 er en scrapbog om Johannes Henriksen og hans gymnasters virke i 1958. Johannes Henriksen havde i 1935 med 21 gymnaster deltaget i verdensudstillingen i Bryssel, og nu skulle der igen være verdensudstilling i samme by. I forbindelse med verdensudstillingen var der arrangeret en international kongres, hvortil der var knyttet forskellige sportsaktiviteter – og det var her Johannes Henriksen og hans hold kom på banen.

Hæftet indeholder beskrivelser fra nogle af deltagerne, men først og fremmest en perlerække af fotografier fra alle turens aspekter, lige fra opvisninger til
indkvarteringen – og naturligvis også fra fritiden som turist i byen. Så der er al mulig grund til at investere i hæftet og dermed bidrage til at sikre, at serien kan fortsætte med hæfte 6, der i givet fald vil dække perioden omkring 1960.

Hæftet kan bl.a. købes på Lokalhistorisk Arkiv i Korsør.