Boganmeldelse 147


Historien om Whimbrel
Af Helle Dyrlev

Korsør Produktionshøjskole har udgivet en flot bog om det 113 år gamle skib Wrimbrel, der blev bygget på Isle of Wight i 1899.

I august 2012 søsætter Korsør Produktionshøjskole skibet igen som nyt og friskt efter en grundig renovering gennemført af skolens personale og elever. Skolen købte skibet i 1997 og det har siden tjent dels til sejlads, men også som udgangspunkt for læring om navigation, søsikkerhed, skibsføring og sejlsætning af de 200 m2 sejl.

I 2006 blev det imidlertid klart, at skibet skulle igennem en større renovering. Som det ofte går, når man påbegynder en renovering af ældre ting, viser opgaven sig mere omfattende end man umiddelbart forestillede sig. Således også med Wrimbrel! Renoveringen og bådens historie er nu dokumenteret i en 136 sider stor bog, der detaljeret beskriver begge dele, herunder de mange forskellige ejere.

En væsentlig del af dokumentationen af renoveringen er mange flotte farvefotos af de forskelige faser og de forskellige dele af båden. Og resultatet af renoveringen er blevet et stort set nyt skib, hvor mange dele er helt udskiftet, men naturligvis som kopi af de oprindelige dele. Et flot arbejde – og en flot bog!